Hunden är människans bästa vän. Det har bevisats många gånger om, och kommer mest troligt fortsätta så för alltid. Därför är det nog inte många som ens höjer på ögonbrynen när de läser om Lauren som tog med sin dödsjuka hund på sitt livs äventyr.

Det var när hunden blev diagnostiserad med skelettcancer och endast några månader kvar att leva som Laura gjorde en lista, en bucketlist, på aktiviteter som hon trodde henne hund ville uppleva innan han dog. De bestod bland annat av att paddla kajak och att se New York. Allt detta dokumenterades på hennes blogg och blev självklart mycket omtalat – och uppskattat.Vill du göra något liknande för ditt djur, oavsett hans välmående, rekommenderar vi att du läser denna artikeln först.

Och med det i åtanke är det inte heller konstigt att folk betalar pengar för att hålla hunden vid liv om den blir sjuk. Veterinärkostnader är dessvärre dock väldigt höga och ibland är det inte alltid pengarna finns. Då blir det till att ta ett lån alternativt att prata med en bank för att se om det finns möjligheter att lösa lån och krediter och med kunna spara ihop pengar till hundens behandling.

Det är även viktigt att du pratar tydlighet med veterinären om det totala kostnaden innan behandlingen påbörjas. I en artikel här berättar Hans Visser hur priset hos veterinär för honom och hans hund plötsligt tredubblades, varpå han var tvungen att vända dörren för att pengarna helt enkelt inte fanns. Så här står det:

Den veterinär som först hade tagit hand om oss, lyssnat på Ruffes hjärta och tittat i munnen igen, försvann ut ur rummet och en annan person kom in. Han sa: ”Nu ska vi prata priser”. ”Det har vi ju redan gjort”, svarade jag. Men han fortsatte bara och sa att de skulle lägga till röntgen och eftersom hunden var gammal behövdes det tas blodprover för narkosen och dessutom tillkom ett enhetspris för att dra ut en till tre tänder. För totalt 6750 kronor.

Det var alltså tre gånger mer än det priset han tidigare blivit informerad om. Självklart blev han förvånad och besviken. Som tur är ska det vid ett senare tillfälle  har löst sig och hunden har nu fått vård.

hundar raser