Sedan några år tillbaka väljer alltfler människor att handla djurmat online. Utbudet i webbutikerna är ofta betydligt större än hos de fysiska affärerna, och det finns en uppsjö av användbara rabatter för den som vill testa nya fodersorter till sina fyrfotade familjemedlemmar. Onlinebutikerna bjuder dessutom ofta på nyttiga tips och kundrecensioner, vilket kan vara ovärderligt för dig som har ett husdjur som lider av allergi.

Många djurägare vill prova en rad olika foder till sina pälsbeklädda vänner för att se vilka produkter som djuren mår bäst av. Ibland kan ekonomin vara ett hinder på vägen, men handlar du online så kan du komma riktigt billigt undan. Du kan utan större möda finna en rad spännande erbjudanden, t.ex. hos Gratislandet där du via https://www.gratislandet.se/rabattkod/vetzoo hittar flera rabatter hos Vetzoo som säljer en mängd seriösa fodermärken. Besöker du deras webbutik kan du också passa på att handla träningsredskap, leksaker, hygienartiklar och hemapotek till dina älsklingar.

Köp rätt mat för att undvika allergier

Idag kommer alltfler rapporter om att husdjur är allergiska mot såväl pollen som foder. Forskarna och veterinärerna uppskattar att 10-15 procent av alla hundar är allergiska. När det gäller foderallerg i så är bl.a. schäfrar, labradorer och vissa spanielraser särskilt drabbade.

Märker du som ägare att ditt husdjur ofta drabbas av hudinfektioner, öroninflammationer eller fukteksem så är det tyvärr troligt att han/hon inte tål maten som han/hon äter. Då gäller det att snabbt ta reda på vad det är som djuret blivit allergiskt emot, och det gör du bäst genom ett eliminationstest. Diettestet går ut på att låta djuret äta en specialkost under några månader och därefter gå tillbaka till den kost den tidigare ätit. Om djuret mått bra under den tid som den gick på specialdieten men blir sämre när den äter sin ursprungliga mat igen så vet du att din vän reagerar på något i kosten. Specialkosten du köper får gärna bestå av kött från kalkon, anka eller kanin. Majstor och Brit Care är två fodermärken som satsar på hypoallergent foder med hög kötthalt. Båda märkena utesluter de vanligaste allergenerna vete, soja och majs.

Så här undviker du att ditt husdjur utvecklar allergier

  • Köp foder bestående av kött från kanin, kalkon och anka.
  • Städa djurets bädd regelbundet
  • Låt djuret vistas mycket utomhus
  • Använd ett schampo som dämpar svamp och bakterier