Man brukar säga att hunden är människans bästa vän, och det är verkligen något som är sant. Våra fyrbenta, pälsbeklädda vänner följer oss genom livet och det är många som aldrig skulle vilja leva utan att ha minst en hund runt sig i princip hela tiden. De blir verkligen våra bästa vänner med sin härliga personlighet och mysiga päls, som gärna kramas med oss, och det är något man ska värdesätta. Att ha en hund är nämligen både energi- och tidskrävande eftersom man måste ta hand om dem på ett bra sätt. För hur gärna man än hade velat att en hund själv skulle kunna gå och hämta mat, gå ut och gå på egen hand och så vidare så fungerar det ju inte riktigt så, en hund behöver mycket kärlek av sin ägare

  • Att leka med sin hund är något som vissa glömmer bort att göra. För även om en hund gillar att ligga i en soffa och bara ta det lugnt så måste han eller hon röra på sig mycket, och det även utöver de dagliga promenaderna. För att en hund ska vara lycklig och må bra måste alla dess sinnen stimuleras, precis som det är för oss människor!
  • Att ha bra grejer till hunden är viktigt! Med allt ifrån koppel till leksaker. Ett bra tips till alla hundägare är att kolla in http://offleash.se för massor av bra tillbehör till hunden, och även för hundägaren med saker som böcker och så vidare.
  • En hund behöver bra mat. Både för att den ska orka vara den härliga hund som han eller hon faktiskt är, men man måste också tänka på att inte ge sin lurviga kompis konstig eller fel typ av mat. En hund kan inte äta allt som vi människor gör, och den kan lätt gå upp i för mycket vikt för att hen ska må bra, eller bli sjuk av vissa grejer.
  • Att ha med sin hund på jobbet är det många som vill, men långt ifrån alla som har. Det är viktigt att inte lämna hunden ensam för länge, och om man har möjligheten, fråga i alla fall din arbetsgivare om det är okej att din lilla kompis får följa med!